Baya, un cavall guanyador.

El Tir i Arrossegament és un esport absolutament conservacionista i respectuós amb els animals.
Gràcies a què competixen en concursos de tir i arrossegament, la seua vida és llarga i còmoda: són atesos cuidadosament i supervisats per veterinaris perquè la seua alimentació i entrenament siguen els millors de manera que puguen rendir en la pista de tir i arrossegament i, si arriba el cas, convertir-se en campions.
I cap persona millor per exemplificar esta idea que el nostre amic carreter Jaouad i el seu animal campió: Baya.
Jaouad du 5 anys preparant Baya per a les competicions, i tots dos porten 4 en competició amb boníssims resultats. Podem dir que Baya és tot un campió, un autèntic esportista d’elit.
Com vos explicarà Jaouad al vídeo: una vegada els cavalls han superat la seua vida esportiva i han donat el seu rendiment màxim, són retirats de la competició i disfruten d’una relaxada vellesa… però no és el cas encara de Baya, perquè li queden per davant molts anys de concursos i segur que molts premis per aconseguir de la mà del seu amic i carreter.
Seguix el nostre canal de Youtube per a disfrutar d’estos continguts: la tradició, l’esport, el folklore, la cultura purament valenciana al teu abast.