Presentat el Trofeu Mancomunitat de Municipis de la Safor

24/4/2024
El trinquet de Xeraco obri el pròxim dilluns el Trofeu Mancomunitat de Municipis de la Safor de raspall Pro1. Les màximes figures masculines i femenines prendran part en una competició emblemàtica, que visitarà els trinquets de Xeraco, Oliva, Piles i Bellreguard, seu de la gran final, programada per al pròxim 5 de maig.

El torneig s’ha presentat este dimecres a la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, amb presència del seu president, Salvador Femenia, el conseller d’Esports de l’ens, Adrià Vila, i els vicepresidents, Borja Gironés i Jordi Puig, a més del director esportiu de la Federació de Pilota Valenciana (FPV), Santi Navarro, i les jugadores i els jugadors participants.

El president de la Mancomunitat ha reivindicat el paper de la institució comarcal en la promoció de la pilota valenciana, “un esport que s’està consolidant, que és patrimoni i que tenim l’obligació de protegir, conservar i promocionar”. Femenia ha enaltit, a més, la participació de les jugadores de raspall en la competició, ja que la institució aposta “per la igualtat en tots els àmbits, també en l’esportiu”. I ha finalitzat amb una promesa, que la Mancomunitat de Municipis de la Safor “sempre estará al costat de la pilota valenciana”.

El director esportiu de la FPV, Santi Navarro, ha explicat que la principal novetat d’este Trofeu Mancomunitat en la nova etapa de gestió de la pilota és “el format de competició professional conjunta masculina i femenina”. Navarro ha agraït la seua participació als trinquets i ajuntaments participants, i ha assenyalat que des de la FPV s’està treballant en estos formats “per a donar més estabilitat i força a la pilota professional”.

Estrena a Xeraco

El Trofeu Mancomunitat de la Safor comença dilluns a Xeraco amb la disputa de les primeres semifinals. L’activitat començarà a les 17 hores, amb la partida de raspall femení Pro1, que enfrontarà Irene, Júlia i Marina contra Clara, Myriam i Natàlia. Seguidament està prevista la primera semifinal de raspall masculí Pro1, amb Ivan i Murcianet contra Vicent i Seve.

Per al dimarts, dia 30, a Oliva, estan programades les segones semifinals. A les 17 hores, en raspall femení Pro1, Ana i Amparo tindran en la contra Erika, Anabel i Isabel. Després, cap a les 18.30 hores, semifinal masculina amb Montaner i Tonet IV, campions de l’última Lliga CaixaBank de raspall, contra Salelles II, Canari i Raúl.

La tercera jornada del torneig tindrà lloc el divendres, dia 3 de maig, al trinquet de Piles, amb la disputa dels tercers i quarts llocs de cada categoria, quan prendran part els equips derrotats en les semifinals. Per al diumenge, dia 5 de maig, estan programades les finals, amb la disputa de la masculina a les 11.15 hores, i de la femenina, a les 13 hores.