XXVII CAMPIONAT DE LA COMUNITAT VALENCIANA DE COLOMS DE RAÇA

La Federació de Colombicultura de la Comunitat Valenciana ha organitzat l’edició número vint-i-set del Campionat de coloms de raça.

Dins de l’esport autòcton valencià de la colombicultura hi ha dos modalitats:
La competició amb colom esportiu o de pica, valorant l’instint del mascle per a atraure a la colom «solta», varietat esportiva que en ADNValencià hem traslladat als nostres espectadors en més d’una ocasió.

I la segona modalitat, que és la que ens ocupa en este reportatge: L’exposició de coloms de raça papudes, consistent en la perfecció genètic morfològica dels exemplars, per mitjà del desenrotllament adquirit amb l’entrenament.

La modalitat de Coloms Esportius de Raça Papuda consistix en la criança d’exemplars a fi d’obtindre coloms que s’ajusten al màxim als estàndards establits per a cada raça de bellesa, port, perfecció física i vol.
L’objectiu final: participar en les exposicions i concursos que se celebren en instal·lacions tancades (com ha sigut el cas de la competició que ara ens ocupa) o bé enjudiciaments del vol a cel obert.

El Campionat de la Comunitat Valenciana de Coloms de Raça s’ha celebrat en la localitat d’Algemesí, en les instal·lacions de la seu local que allí té la Federació de Colombicultura de la Comunitat Valenciana.
La cita amb els coloms més bells i espectaculars del nostre territori es va desenrotllar en quatre jornades, des del 25 al 28 de novembre: Recepció dels exemplars, Enjudiciament dels coloms que entren en concurs, I els dos dies restants destinats a la visita del públic i l’entrega dels premis.

Seguix este canal de Youtube per a disfrutar dels nostres continguts: la tradició, l’esport, el folklore, la cultura purament valenciana al teu abast.